IMPRESSie van het Chateau

Verrassend groepsverblijf

Handen uit de mouwen! Dompel jezelf en je groep in de Franse cultuur en tradities door lokale interacties. Het kasteel biedt niet alleen een prachtige accommodatie, maar ook een unieke kans om echt verbonden te raken met de natuurlijke omgeving en de lokale gemeenschap. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 

Lokale culinaire ervaringen

Organiseer een culinaire avond in het kasteel waarbij chef-koks Hans en Jacqueline je uitnodigen aan hun table d’hôte met authentieke Franse gerechten. Denk aan klassiekers zoals coq au vin, boeuf bourguignon en tarte tatin. Hans is ook opgeleid in de Indische en Chinese keuken, dus vraag hem gerust om je smaakpapillen daarin mee te nemen. Dit is niet alleen een smakelijke ervaring, maar ook een gelegenheid om meer te leren over de Franse, Indische en Chinese keuken en de regionale verse specialiteiten.

 

Wijnproeverijen

We kunnen een wijnproeverij voor je organiseren waarbij je kennismaakt met de heerlijke wijnen van de streek. Onze lokale sommelier kan je groep begeleiden bij het ontdekken van de verschillende smaken en nuances van de wijnen, wat een echte verrijking is voor wijnliefhebbers.

 

Workshops met ambachtslieden

We nodigen lokale ambachtslieden voor je uit om workshops te geven waarbij je groep kan leren over traditionele ambachten. Of je steekt je handen uit de mouwen in het landgoed-onderhoud. Het is een kans om te leren van de experts en zelf iets moois te creëren om mee naar huis te nemen.

 

Bezoek aan lokale markten en festivals

Ontdek de lokale markten en festivals in de omliggende dorpen en steden. Hier kun je proeven van verse streekproducten, handgemaakte ambachtelijke decoraties zien en kopen en de levendige sfeer van de Franse cultuur opsnuiven. Vergeet ook de brocante markten niet! We hebben al diverse verzamelaars ontmoet, die een levendige handel tussen diverse Europese landen tot stand brengen.

 

Samenwerken met lokale goede doelen

Overweeg om met je groep een dag de handen uit de mouwen te steken voor een lokaal goed doel. Dit kan variëren van het helpen bij het onderhoud van historische bezienswaardigheden zoals het château zelf, het voedselbos in aanleg, tot het assisteren in lokale liefdadigheidsprojecten. Het is een manier om voor ons om samen met onze gasten iets terug te geven aan de gemeenschap en een zinvolle en gedenkwaardige ervaring te creëren.

Een verblijf in Chateau de Bussolles biedt niet alleen luxe en comfort, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de Franse cultuur en de lokale gemeenschap te leren kennen. Gegarandeerd rol je ’s avonds geheel voldaan in je comfortabele bed en je respecteert opnieuw hoe in vroegere tijden het château werd ‘gerund.’

Het toevoegen van deze unieke en authentieke ervaringen aan je vakantieprogramma zal het verblijf in het kasteel nog gedenkwaardiger maken voor jou en je groep.